Hoppa till huvudinnehåll

Umm Ali

Umm ali, egyptisk dessert
Umm ali, egyptisk dessert Umm ali, egyptisk dessert Bild: Jukka Koskinen umm ali

Umm Ali är en egyptisk efterrätt med bl a croissanter, kokosflingor och pistagenötter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Riv croissanterna i små bitar. Lägg croissanter, russin, kokosflingor, mandelspån och pistagenötterna i en smord ugnsform. (Lägg lagerblad längs kanten för smak om du vill).

Häll vatten, socker och vaniljextrakt i en kastrull och värm vattnet tills sockret löst sig. Häll sedan i kondenserad mjölk. Koka upp, ta bort kastrullen från plattan och häll innehållet över ingredienserna i ugnsformen.

Låt vätskan suga in i croissantmixen.

Vispa grädden och lägg över mixen.

Sätt formen i ugnen på 200 grader i ca fem minuter, tills grädden och mixen fått vacker färg på ytan.

Servera genast.

Kock: Mohammed El-Fatatry

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi