Hoppa till huvudinnehåll

Flamberad banan med glass

Flamberad banan med glass
Flamberad banan med glass Flamberad banan med glass Bild: Jukka Koskinen flamberad banan

Mikko Fritze gästar Mat och Prat där han tillreder en smskig efterrätt med flamberad banan i rom, vaniljglass och apelsinlikör.

Ingredienser

Anvisningar: 

Pressa saften ur en apelsin och häll saften i en stekpanna.

Värm saften ett ögonblick och lägg till de skalade och skurna bananerna.

Låt dem fräsa en stund och häll i den rumstempererade rommen.

Tänd eld i stekpannan och flambera bananen tills flammorna slocknar. (Se upp så att du inte flammerar under köksfläkten, eftersom lågorna kan suga upp i rören om fläkten är på).

Häll i apelsinlikören, rör om och servera omedelbart med vaniljglass.

Som förrätt lagade Mikko, Pastel de Papas, en potatismosgratäng med malet kött och oliver.

Kock: Mikko Fritze

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi