Hoppa till huvudinnehåll

Snabbgravad sikcarpaccio

Snabbgravad sikcarpaccio
Snabbgravad sikcarpaccio Snabbgravad sikcarpaccio Bild: Yle/Parad Media carpaccio

Krångligare än det här behöver inte en lyckad fiskförrätt vara. Försök få tag på riktigt färsk sik och skiva den tunt. Den milda kryddningen och de knapriga och söta granatäppelkärnorna lyfter fram den fina fisksmaken.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Be fiskhandlaren filea siken eller gör det själv. Plocka bort benen och skär tunna skivor av fisken och lägg upp skivorna på ett stort eller fyra små tallrikar.

2. Strö över salt och peppar och droppa över citronsaft.

3. Häll över olivolja, strö över finhackad persilja och granatäppelkärnor. Ställ kallt en stund eller servera direkt.

Laga gärna också de två andra fiskrätterna Kenneth tillredde i programmet, Stekt salt sill med lök och Köksrökt lax.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi