Hoppa till huvudinnehåll

Dessert med chili och choklad

Efterrätt med chili och choklad
Efterrätt med chili och choklad Efterrätt med chili och choklad Bild: Jukka Koskinen mat och prat

I programmet Mat och Prat tillreder Raakel Lignell en snabb efterrätt med både sötma och styrka. En touch av Latinamerika med både chili och choklad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Värm upp mjölken i en tjockbottnad kastrull på medelvärme. Lägg i mjölkchokladen i bitar. Låt chokladen smälta en stund och lägg till ett par nypor socker.

Krydda med kardemumma och kanel. Lägg till önskad mängd uppskuren chili.

Rör om till alla choklad har smultit och lösningen är jämn och smidig.

Vispa grädden till skum, smaksätt med socker om så önskat.

Häll upp chokladblandningen på bottnen av serveringsglas eller -bägare.

Toppa med vispgrädde och dekorera med skumgodis och ett riv kakaopulver.

Kock: Raakel Lignell

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi