Hoppa till huvudinnehåll

Estnisk köttgryta

Estnisk köttlåda med rotfrukter
Estnisk köttgryta med rotfrukter Estnisk köttlåda med rotfrukter Bild: Jukka Koskinen kersty metsalu

Kersty Metsalu gästar Mat och Prat och tillreder en traditionell, estnisk köttgryta.

Ingredienser

Anvisningar: 
Kersty Metsalu gästar Mat och prat.
Kersty Metsalu gästar Mat och Prat Kersty Metsalu gästar Mat och prat. Bild: Jukka Koskinen kersty metsalu

Stek lök och malet kött i en skvätt olja.

Koka upp vattnet och lägg i potatisen, tärnad.

Tärna kålroten och morötterna och lägg dem i kastrullen med potatisen tillsammans med buljongtärningen.

Krydda det malda köttet i stekpannan med grillkrydda, kryddpeppar och svartpeppar.

Skär upp kålen och lägg med i kastrullen.

När köttet brynts ordentligt, lägg det med i kastrullen, rör om och krydda med dill och gräslök.

Efter att ingredienser fått koka en liten stund, rör ner smetana i grytan.

Servera med en klick smetana ovanpå portionen.

Kock: Kersty Metsalu

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi