Hoppa till huvudinnehåll

Soppa med purjo och getost

Purjo och getostsoppa
Purjo- och getostsoppa Purjo och getostsoppa Bild: Jukka Koskinen chevreost

I programmet Mat och Prat lagar Maggie Lindholm en mild och värmande soppa för höstmörker eller förrätt till en fin middag.

Ingredienser

Anvisningar: 
Kersty Metsalu gästar Mat och prat.
Kersty Metsalu gästar Mat och Prat Kersty Metsalu gästar Mat och prat. Bild: Jukka Koskinen kersty metsalu

Lägg en klick smör i kastrullen, lägg i den uppskurna löken och låt löken svettas en stund på medelvärme.

Lägg till den uppskurna purjolöken och vitlöken.

Krydda med svartpeppar, salt och chili och lägg till lagerbladen.

Häll i det vita vinet, grädden och peston.

Vill du ha mera vitlök kan du riva lite till ner i soppan.

Lägg till getosten i bitar, låt den smäta och låt soppan sjuda en liten stund tills purjolöken är alldeles mjuk..

Ta bort lagerbladen och gör soppan sammetslen med hjälp av en stavmixer.

Lägg till vatten vid behov om soppan är för tjock.

Kock: Maggie LIndholm

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi