Hoppa till huvudinnehåll

Tomatspaghetti

Tomatspaghetti med basilika
Tomatspaghetti med basilika Bild: Yle/Parad Media spaghetti

Den här tomatpastan har Peppe Öhman och Magnus Silfvenius Öhman ätit 4-5 gånger per vecka det senaste halvåret. Perfekt snabbmat som kan varieras genom att tillsätta t.ex. stekt bacon eller färska örter.

Ingredienser

Anvisningar: 
Peppe och Magnus kockar i Efter nio.
Peppe och Magnus kockar i Efter nio. Peppe och Magnus kockar i Efter nio. Bild: YLE/Strömsö spaghetti

Skala och skiva löken och vitlöken.

Stek dem mjuka i olivolja och tillsätt tomatkrosset, rödvinet, basilikan, salt och peppar.

Låt puttra ca 5 minuter.

Koka spaghettin klar och servera med tomatsås och riven parmesanost.

Kockar: Peppe Öhman och Magnus Silfvenius Öhman

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi