Hoppa till huvudinnehåll

Maggies snigelpyttipanna

Snigelpyttipanna á la Maggie
Snigelpyttipanna á la Maggie Snigelpyttipanna á la Maggie Bild: Jukka Koskinen snigelpytt

Stekpannan går het när Maggie Lindholm skapar denna libanesiskt inspirerade rätt med skandinavisk förlaga, en pyttipanna med bl a potatis, rödbeta, halloumiost och sniglar.

Ingredienser

Anvisningar: 
Ahmed Hassan gästar Mat och prat
Ahmed Hassan gästar Mat och prat Ahmed Hassan gästar Mat och prat Bild: Jukka Koskinen snigelpytt

Snigelpyttipanna á la Maggie

Skär halloumiosten i bitar, finhacka löken, krossa vitlöksklyftorna och skär potatisen och rödbetorna i tärningar. Skär koriandern grovt.

Bryn halloumin i stekpannan, lägg till löken, vitlöken och potatisen. Rör om och låt fräsa någon minut. Lägg till rödbetan, koriandern, svartpepparn och till sist sniglarna. Stek allt i ca 10 minuter tills sniglarna blivit gyllenbruna.
Servera med pressad citronsaft.

Kock: Maggie Lindholm

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi