Hoppa till huvudinnehåll

Sillburk

En portion Sillburk
En portion sillburk En portion Sillburk Bild: YLE/Strömsö brynt smör

Sillburk heter det här konceptet helt enkelt. Man gör färdiga sillportioner i en glasburk som alla får serverade vid bordet. Som bas i sillburken kan du använda din favoritsill, men om du vill göra sillen precis såsom Paul gör den har vi satt med Pauls eget kryddsillsrecept.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sillburk

Tärna och koka potatisen tills mjuk.

Skiva purjolök och koka hastigt i lättsaltat vatten. Kyl i isvatten. Tag upp och låt rinna av på papper.

Skär sillen i mindre bitar.

Skiva schalottenlök tunt med mandolin eller kniv, låt ligga i kallt vatten med dill.

Låt gräddfilen rinna av en stund.

Varva alla ingredienser knäpplocksburkar och avsluta med brynt smör som får rinna ner i burken.

Pauls kryddsill

Koka upp ättika, socker och vatten med kryddor. Låt svalna. Lägg sedan i sillen och låt ligga i minst ett dygn.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi