Hoppa till huvudinnehåll

Cocktailpavlova med havtornsfärskost och havtornssocker

Cocktailpavlova med havtorn
Cocktailpavlova med havtorn Cocktailpavlova med havtorn Bild: YLE/Strömsö cocktailpavlova

Louise Mérus gästade Efter nio och skapade en meny värd en självständighetsdag. I menun ingår denna pavlova med havtorn, men också en tarte tatin, rödbetstartar och en mörtmoussedipp.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sätt ugnen på 180 grader.

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt hälften av sockret under vispning. Tillsätt försiktigt resten av sockret, maizenan och vinägern.

Rita upp cirklar, ca fyra cm i diameter, på bakplåtspapper och klicka smeten på cirklarna och forma med hjälp av en kniv. Smeten ska vara högre på sidorna än i mitten, där fyllningen ska vara.

Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda i 75 minuter. Låt svalna på torr plats.

Fyllning:
Mixa mascarponeosten med havtornsnektar. Smaksätt med florsocker enligt egen smak.

Havtronsströssel:
Mixa havtornskross med socker.

När pavlovorna är färdiga. Fyll dem med mascarponefyllning. Strö över havtornsströssel och dekorera med hela havtorn.

Denna rätt är en del av flera rätter. Bekanta dig också med Louises jordärtskocka tarte tatin med getost, rödbetstartar och mörtmoussedip med rotsakschips.

Kock: Louise Mérus

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi