Hoppa till huvudinnehåll

Mörtmoussedipp med rotsakschips

Mörtmoussedipp
Mörtmoussedipp Mörtmoussedipp Bild: Yle/Parad Media dipp

Louise Mérus gästade Efter nio och skapade en meny värd en självständighetsdag. I menun ingår denna mörtmoussedipp, men också en pavlova med havtorn, rödbetstartar och en tarte tatin med jordärtskocka och getost.

Ingredienser

Anvisningar: 
Tarte tain med jordärtskocka och mörtmousse.
Tarte tain med jordärtskocka och mörtmousse. Bild: Yle/Parad Media mörtmousse

Mixa fisken i en matberedare och blanda i crème fraiche.

Smaksätt med citronskal, citronsaft och svartpeppar.

Ringla över olivolja och servera med rotsakschips.

Denna rätt är en del av flera rätter. Bekanta dig också med Louises rödbetstartar, och jordärtskocka tarte tatin med getost.
Kock: Louise Mérus

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi