Hoppa till huvudinnehåll

Rödbetstartar

Rödbetstartar i filodeg
Rödbetstartar i filodeg Rödbetstartar i filodeg Bild: Yle/Parad Media rödbetstartar

Louise Mérus gästade Efter nio och skapade en meny värd en självständighetsdag. I menun ingår denna rödbetstartar, men också en pavlova med havtorn, mörtmoussedipp och en tarte tatin med jordärtskocka och getost.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skala en rödbeta och tärna den smått. Marinera med vinäger, honung och en nypa salt.

Koka resten av rödbetorna i cirka 25 minuter och skala.

Skala och hacka löken.

Ta hälften av de kokta rödbetorna, d v s 150 gram och koka dem ytterligare tills mjuka. Skär de kokta rödbetorna och äpplena i små tärningar.

Skär de råkokta rödbetorna, 150 gr, i tärningar. Blanda de råkokta rödbetorna, de kokta rödbetorna, äpplena, löken och senapen.

Finhacka chornichonerna och blanda i. Smaka av tartaren med olja, salt, honung, senap och dill.

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 12 små portionsformar eller minimuffinsplåt med olja.

Använd två filodegsark per portion. Lägg ut ett ark filodeg på bordet och pensla med olja. Lägg på ett annat ark och pensla med olja.

Skär filodegsarken i mindre fyrkanter (så att de passar in i portionsformarna) och lägg dem i formarna. Grädda färdiga i ca 10 minuter.

Ta ut och svalna och fyll med rödbetstartar och lägg fetaost ovanpå.

Denna rätt är en del av flera rätter. Bekanta dig också med Louises cocktailpavlova med havtorn, jordärtskocka tarte tatin med getost och mörtmoussedipp med rotsakschips.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi