Hoppa till huvudinnehåll

Slavisk köttgryta á la Maggie

Maggies slaviska köttgryta
Maggies slaviska köttgryta Maggies slaviska köttgryta Bild: Jukka Koskinen köttgryta

Maggie Lindholm tillreder en slavisk köttgryta med inspiration av ungerska Lili Zoe-Ermezei som gästar Mat och prat.

Ingredienser

Anvisningar: 

Skör löken i små delar och fräs i grytan med lite olja.

Skär köttet i stora tärningar, lägg det med i grytan. Fräs köttet en liten stund och sänk temperaturen en aning.

Lili Zoe-Ermezei
Lili Zoe-Ermezei gästar Mat och prat. Lili Zoe-Ermezei Bild: Jukka Koskinen apelsinlikör

Skär grönsakerna i bitar och lägg dem i grytan tillsammans med kryddorna och ca 3 dl gurkspad.

Lägg i resten av ingredienserna tillsammans med vattnet och låt grytan puttra på medelvärme i 30-45 minuter.

Servera med kokt potais eller ris.

PS. Laga gärna Maggies plättar med apelsinlikör till efterrätt.

Kock: Maggie Lindholm

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi