Hoppa till huvudinnehåll

Pulled pork sandwich

Pulled pork sandwich
Pulled pork sandwich Pulled pork sandwich Bild: Yle/Anton Sucksdorff grisbog

Världens godaste recept på pulled pork är en favorit som kan tillredas både i ugn och grill. Hemligheten med en god pulled pork är att bryna grisbogen rejält i ugnen på låg värme.

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Blanda socker och salt och gnid in köttet i detta. Lägg i plastpåse och låt marinera över natten eller i cirka 12 timmar.

2. Sätt ugnen på 150 grader och lägg in köttet i en långpanna. Låt steka i sju timmar. Om köttet börjar se mörkt ut, sänk till 135–140 grader. Ös då och då. Efter 4 timmar tillsätts vitlöken.

3. Låt svalna någon timme eller två. Häll allt fett och spad i pannan i en bunke.

4. Skär köttet (tvärs över fibrerna) i 4–5 centimeter breda bitar. Riv dessa till små remsor. Feta bitar pressar man sönder med fingrarna eller med en gaffel och blandar i remsorna. Blanda i innehållet i vitlöksklyftorna.

5. Inför serveringen, värm lite av det sparade flottet i en rymlig stekpanna eller gryta. Lägg i remsorna och fräs tills de får lite färg och blivit genomvarma. Häll eventuellt på lite vatten om det verkar att koka torrt.

6. Lägg coleslaw i brödet. Lägg på rejält med pulled pork. Servera med koriander, skivad rödlök, majonnäs och chilisås.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi