Hoppa till huvudinnehåll

Äppelglögg

Pipsas äppelglögg
Pipsas äppelglögg Pipsas äppelglögg Bild: Yle/Parad Media glögg,äpple,drycker,jul,årets fester,Pipsa Hurmerinta,efter nio

Kocken och programledaren Pipsa Hurmerinta gästade Efter nio och hämtade med sig en hel meny med äppelglögg och plockmat till julbordet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Den här kryddiga och lite syrliga äppelglöggen ska göras av god äppelmust. Man gör lätt en vuxenversion av glöggen genom att tillsätta en skvätt rom, calvados eller bourbon.

Häll alla ingredienser i en kastrull och sjud i cirka en halv timme.

Servera med mandlar och russin.

PS. Kombinera gärna glöggen med Pipsas rostade nötter med kakao, julcrostini med ricotta och plommonsylt och laxrullar med wasabi och färskost.

Kock: Pipsa Hurmerinta

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi