Hoppa till huvudinnehåll

Laxrulle med wasabi och färskost

Laxrulle med wasabi och färskost
Laxrulle med wasabi och färskost Laxrulle med wasabi och färskost Bild: Yle/Parad Media wasabi

Kocken och programledaren Pipsa Hurmerinta gästade Efter nio och hämtade med sig en hel meny med äppelglögg och plockmat till julbordet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Denna läckra laxrulle med japansk smak är perfekt att ha i frysen. En halv timme före gästerna kommer skivar man upp det antal laxbitar man vill servera.

1. Bred ut laxskivorna så att de täcker ett halvt ark bakplåtspapper.
2. Blanda wasabin med färskosten och bred blandningen över laxen. Lämna en smal kant lax i kanten utan färskostblandning.
3. Rulla ihop laxen till en rulle med hjälp av pappret. Rulla in rullen i pappret och ställ rullen i frysen i 1-2 timmar.
4. Före servering: avlägsna bakplåtspappret och stick cocktailpinnar genom rullen med 3 cm:s mellanrum.
5. Skär små bitar av rullen så varje bit har en cocktailpinne stucken genom sig.
6. Lägg upp på ett serveringsfat, strö över sesamfrön och servera.

PS. Kombinera gärna med Pipsas äppelglögg, rostade nötter med kakao och julcrostini med ricotta och plommonsylt.

Kock: Pipsa Hurmerinta

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi