Hoppa till huvudinnehåll

Rostade nötter med kakao

Rostade nötter med kakao.
Rostade nötter med kakao Rostade nötter med kakao. Bild: Yle/Parad Media rostade nötter

Kocken och programledaren Pipsa Hurmerinta gästade Efter nio och hämtade med sig en hel meny med äppelglögg och plockmat till julbordet.

Ingredienser

Anvisningar: 

Att rosta egna nötter lönar sig, speciellt med den här kryddiga blandningen. Häll de färdiga nötterna i en sluten burk så håller de i flera veckor.

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Blanda honungen, kakaon (t ex Cocovi) och kanelen i en kastrull. Värm försiktigt på lägsta värme.
3. Då blandningen är jämn och flytande häll den på nötterna (t ex pekannötter, valnötter eller cashewnötter) och rör om så att alla nötter täcks av blandningen.
4. Häll nötterna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och stek i ugnen ca en timme. Passa på så nötterna inte blir för mörkt rostade.
5. Strö lite fingersalt och kanel över nötterna och servera.

Kombinera gärna med Pipsas äppelglögg, julcrostini med ricotta och plommonsylt och laxrullar med wasabi och färskost.

Kock: Pipsa Hurmerinta

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi