Hoppa till huvudinnehåll

Krusbärsmarmelad med kanel

Krusbär kokar till sylt i kastrull.
Krusbär kokar till sylt i kastrull. Bild: Svenska Yle krusbär

Krusbär är fräscha och goda att äta som de är, men om man vill spara dem är krusbärsmarmelad fantastiskt gott, särskilt om man låter en kanelstång koka med.

Ingredienser

Anvisningar: 
  1. Skölj och snoppa bären.
  2. Låt dem rinna av väl i en sil.
  3. Varva bär och socker i en gryta och låt stå i en timme.
  4. Koka sedan sakta upp marmeladen under försiktig omrörning. Det är trevligt om bären inte blir för mosade. Lägg i kanelstången och koka i ungefär 30 minuter.
  5. Efter kokningen, tillsätt natriumbensoat utrört i lite marmelad. Häll genast marmeladen på små värmda burkar, sköljda med Atamon. Vill du inte tillsätta konserveringsmedel kan du frysa in marmeladen i små plastburkar och ta fram lite i taget. Utan konservering håller den i någon månad i kylskåp.
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi