Hoppa till huvudinnehåll

Kardemumma-flatbread med lax och yogurtsås

Kardemumma-flatbread med lax och yogurtsås
Kardemumma-flatbread med lax och yogurtsås Kardemumma-flatbread med lax och yogurtsås Bild: Shine Finland kardemumma-flatbread med lax och yogurtsås

Street food med en nypa nordiskt. Kardemummakryddad flatbread med lax och yoghurt-receptet är hämtat ur programserien Mat med Kira.

Ingredienser

Anvisningar: 

Flatbread

  1. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och kardemumma i en skål
  2. Nyppa i smöret och häll i det heta vattnet (akta fingrarna!).
  3. Arbeta ihop till en smidig och elastisk deg. Täck skålen och låt vila i 15 minuter
  4. Forma små bollar av degen och kavla ut till tunnbröd
  5. Stek bröden på en torr och het panna på båda sidorna. Vänd på brödet då det börjat bubbla ordentligt.
  6. Toppa med lax, gurka och yogurtsås

Lax

  1. Blanda harissa, kokossocker och citronsaft i en liten skål, smaksätt med salt
  2. Bred på laxen, så att den täcker hela ytan
  3. Smält sockret med en brännare, eller grädda i ugnen på grillmotstånd i ca 2 minuter

Yoghurtsås

Blanda samman alla ingredienser, smaka av med salt och peppar

Till servering

Färsk, skivad gurka

Tips:

Om du vill kan du pickla gurkan på samma sätt som grönsakerna i hot doggarna

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi