Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk "mint-chocolate chip milkshake" på kokos och mynta

Vegansk "mint-choclate chip milkshake" på kokos och mynta
Vegansk "mint-choclate chip milkshake" på kokos och mynta Vegansk "mint-choclate chip milkshake" på kokos och mynta Bild: Shine Finland vegansk mint-choclate chip milkshake på kokos och mynta

En annorlunda variant på milkshake. Receptet är hämtat ur Mat med Kira.

Ingredienser

Anvisningar: 
  1. Blötlägg nötterna i minst en timme, övernatten går också bra
  2. Skala, tärna och ställ bananen i en fryspåse i frysen i minst två timmar, gärna övernatten
  3. Lägg alla ingredienser i en blender och mixa till en slät milkshake, tillsätt mera vatten/kokosmjölk vid behov
  4. Avnjut iskall

Tips:

Bananen gör smoothien riktigt fyllig och len, nästan som glass! Spenaten ger färg och vitaminer
Om du inte får tag på färska dadlar, använd torkade men blötlägg dem i såfall i varmt vatten i 10 minuter

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi