Hoppa till huvudinnehåll

Blomstersmör

Ett fröknäcke med blomstersmör.
Ett fröknäcke med blomstersmör. Bild: Svenska Yle blomstersmör

Med ätbara blommor kan du pigga upp mycket i din matlagning, också ett så enkelt tillbehör som smör. Blommorna ger blomstersmöret både färg, textur och smak - helt enkelt en förhöjd upplevelse!

Anvisningar: 

En bit smör
En näve ätliga, smakrika blommor, t ex ringblommor, indiankrasse, rosor

  1. Låt smöret stå i rumstemperatur tills det går att röra.
  2. Hacka blommorna och rör ner dem i smöret, ringblommor behöver inte hackas.
  3. Ställ i kylen en stund så det stelnar igen.
  4. Använd på smörgås, kex eller som tillbehör till kokt potatis eller kokta primörer.

Se också artikeln Äta blommor är nyttigt för själen.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi