Hoppa till huvudinnehåll

Äggröra

Brunchen är på så sätt bra, att den kan vara en blandning av lite allt möjligt. Ibland äter man brunch lite som en sen frukost, andra dagar som en tidig lunch och somliga bryr sig inte om vilken tid på dygnet det är då de äter brunch. I matväg är alltså allt tillåtet då det talas om brunch. Äggröra är något man ofta stöter på även i Finland då man går ut och äter brunch. Så här lagar Kira äggröra.

Ingredienser

Anvisningar: 
  1. Smält smöret i en stekpanna på medellåg värme.
  2. Knäck i äggen när fettet tystnat. Rör ständigt om med långsamma rörelser. Äggröran skall inte bli brynt och den får heller inte bli torrsmulig. Sluta i tid! Ta av plattan emellanåt om det ser ut att äggröran blir färdig för fort.
  3. Smaka av med salt och peppar.

Tips:

Du kan i slutet röra i lite creme fraiche för att få en fylligare röra. Du kan också smaksätta röran med t.ex. gräslök.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi