Hoppa till huvudinnehåll

Grillad rosmarin-citronkaka, blåbär och yoghurt

Grillad rosmarin-citronkaka
Grillad rosmarin-citronkaka, blåbär och yoghurt Grillad rosmarin-citronkaka Bild: Shine Finland grillad rosmarin-citronkaka

Om du vill ha något sött till brunchen är Kiras rosmarin-citronkaka ett ypperligt val.

Ingredienser

Anvisningar: 

Kaka

  1. Värm ugnen till 150 grader. Smörja och bröa en brödform
  2. Smält smöret i en kastrull, blanda i olivolja, rivet citronskal, finhackad rosmarin och salt
  3. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt
  4. Blanda bakpulver med vetemjöl i en skild skål och blanda försiktig i hälften i ägg smeten. Blanda i hälften av smörblandingen och sedan resterande mjölet och smöret
  5. Häll i formen och grädda i ca 50 minuter, prova med en sticka, den skall inte vara kladdig
  6. Låt kakan svalna och skär den bitar
  7. Grilla på en het grill eller på en het stekpanna, tills bitarna fått färg
  8. Servera med färska blåbär och yoghurtsås

Yoghurtsås

  1. Vispa gräddet tillsammans med vaniljfröna till ett löst skum, blanda i yogurt och vispa tills skummet är lite stadigare men ännu mjukt och en aning löst
  2. Smaksätt med florsocker enligt behag

Till servering: färska blåbär

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi