Hoppa till huvudinnehåll

Kladdig chokladkaka med lingon och salt kolaglass

Kladdig chokladkaka med lingon och salt kolaglass
Kladdig chokladkaka med lingon och salt kolaglass Bild: Svenska Yle / Carina Ahlskog Strömsö,bakverk,ram 490

Låt oss kalla den inkluderande, fri från både gluten och laktos. En smarrig kladdkaka som passar alla tillfällen, från brunch till fest.

Ingredienser

Anvisningar: 
  1. Smält smör och tillsätt socker och choklad. Rör tills chokladen har löst sig.
  2. Slå chokladblandningen över äggulan och vispa noggrant. Slå tillbaka blandningen i kastrull.
  3. Vispa äggvitan hård och vänd sedan in i chokladsmeten.
  4. Häll upp smeten i en smörad och med kakao pudrad springform.
  5. Baka i 180 C i varmluftsugn i ca. 25 min.
  6. Pudra frysta lingon med florsocker och låt tina i kyl.
  7. Koka upp sockret med lite vatten. Låt karamelliseras och släck med grädden.
  8. Smaka av kolan med havssalt och kyl.
  9. Vi servering mixas glassen väldigt hastigt med kolasås. Alternativt kan kolasåsen serveras till glass och kaka.
Kladdig chokladkaka
Kladdig chokladkaka Bild: Svenska Yle / Carina Ahlskog ram 490

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi