
Kokos horchata är en mexikansk risdryck.
Kokos horchata
Bild: Shine Finland
Horchata är en mexikansk risdryck.
Ingredienser
- 1.5 deciliter (dl) vitt långkornigt ris
- 1 deciliter (dl) stora kokosflingor
- 7 deciliter (dl) varmt vatten
- 1 st kanelstång
- 0.5 deciliter (dl) kokosmjölk
- 0.5 deciliter (dl) kondenserad mjölk
- 0.5 tesked (tsk) salt
Anvisningar:
- Mal riset i en mixer till ett grovt pulver
- Rosta kokosflingorna i 160 grader i ca 4 minuter, tills de är gyllene
- Lägg riset och kokosflingorna i ett kärl och häll på varmt vatten och lägg i kanelstången. Lägg i kylen i ca 8 timmar
- Plocka bort kanelstången och häll sörjan i en mixer, mixa tills sörjan är slät och sila. Lägg den silade vätskan tillbaka i mixern och mixa med kokosmjölk, kondenserad mjölk och salt
- Sila ännu en gång
- Servera med is
Gjord av
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi