Hoppa till huvudinnehåll

Kokos horchata

Kokos horchata
Kokos horchata är en mexikansk risdryck. Kokos horchata Bild: Shine Finland kokos horchata

Horchata är en mexikansk risdryck.

Ingredienser

Anvisningar: 
  1. Mal riset i en mixer till ett grovt pulver
  2. Rosta kokosflingorna i 160 grader i ca 4 minuter, tills de är gyllene
  3. Lägg riset och kokosflingorna i ett kärl och häll på varmt vatten och lägg i kanelstången. Lägg i kylen i ca 8 timmar
  4. Plocka bort kanelstången och häll sörjan i en mixer, mixa tills sörjan är slät och sila. Lägg den silade vätskan tillbaka i mixern och mixa med kokosmjölk, kondenserad mjölk och salt
  5. Sila ännu en gång
  6. Servera med is
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi