Hoppa till huvudinnehåll

Pauls "libanesiska tartar" i spetskål

Knyten av libanesisk tartar.
Knyten av libanesisk tartar. Bild: Svenska Yle / Carina Ahlskog libanesiskt

Det libanesiska köket har inspirerat till den här rätten som kombinerar olika typ av tillagning, kryddor och fräschör.

Ingredienser

Anvisningar: 

Det råa köttet grillas lätt på ytan för att ge karaktär åt tartaren och blandas sedan med välkryddad bulgur. Tartaren förenas med örtrik tomatsallad och rostade nötter/mandlar till små knyten i blancherade kålblad – delikat fingerfood.

  1. Koka bulgur i buljong kryddad med spiskummin, korianderfrön och lagerblad.
  2. Grilla köttet bara lätt på ytan med en brännare för att få en tillredd, grillad smak. Finhacka köttet.
  3. Blanda med kokt bulgur, rå lök, salt och svartpeppar.
  4. Till tomatsalladen - blanda tärnad tomat med persilja, koriander och mynta. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
  5. Blanchera kålbladen i kraftigt saltat vatten.
  6. Lägg en klick tartar på varje blad. Toppa med tomatsallad och rostad mandel/cashewnöt och vik ihop till ett knyte.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi