Hoppa till huvudinnehåll

Pocherad pumpa med yoghurt och crumble

Pocherad pumpa med yoghurt och crumble
Pocherad pumpa med yoghurt och crumble Pocherad pumpa med yoghurt och crumble Bild: Shine Finland pocherad pumpa med yoghurt och crumble

En smarrig efterrätt av pocherad pumpa.

Ingredienser

Anvisningar: 

Pocherad pumpa

  1. Skala och skär pumpan i stora bitar.
  2. Lägg alla ingredienser, förutom pumpan, i en kastrull och koka upp.
  3. Lägg i pumpan och sänk värmen.
  4. Klipp en rund bit av bakplåtspapper och täck pumpan och låt den små koka i ca 20 minuter, tills pumpan har mjuknat.
  5. Låt pumpan svalna i sirapen.
  6. Servera med grekisk yogurt och crumble.

Crumble

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och pulsera tills alla ingredienser blandats väl och liknar crumble.
  2. Grädda i 175 grader i ca 8-10 minuter, tills gyllene.
  3. Låt svalna.

Till servering: 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt

Tips

Idén till att använda pumpa i efterrätt fick jag på en restaurang i Helsingfors för några år sedan. Blev direkt förtjust i den söta smaken!
Du kan servera denna rätt som en finare brunch efterrätt eller som en en efterrätt vid middagsbordet.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi