Hoppa till huvudinnehåll

Kräftor cajun style

Kräftor cajun style
Kräftor cajun style Kräftor cajun style Bild: Shine Finland kräftor cajun style

Kiras kräftor med en kryddig smak av cajun är inte bara en rätt utan en måltid som gör sig bäst i sällskap. Duka upp ett långbord och sök inspiration från de amerikanska sydstaterna.

Ingredienser

Anvisningar: 

Buljong

  1. Skär baconet grovt och lägg i en stor kastrull, bryn tills baconet börjar få färg
  2. Skala och skär löken i stora bitar, skär vitlöken på hälft med skal och allt
  3. Tvätta morot och selleri, skär i stora bitar
  4. Tillsätt grönsakerna i kastrullen och bryn i ca 5-8 minuter, tills grönsakerna fått rikligt med färg
  5. Dumpa i kryddorna och bryn i ca 1 minut till
  6. Häll i vatten, salt och socker, låt småkoka utan lock i 1,5 timme
  7. Skär citronen i 4 bitar. Sila buljongen, häll buljongen tillbaka i kastrullen och tillsätt kräftorna, koka i 3 minuter och stäng av värmen och lägg locket på och låt dra sig i 30 minuter
  8. Servera som varma, tillsammans med buljong och gott bröd

Tips:

Detta är ett riktigt amerikanskt sätt att servera kräftor. Oftast brukar man koka dem med både majs och potatis, men det gjorde jag inte nu, för de har vi redan i förrätten. Istället serveras gott bröd, som man kan doppa i buljongen. Du kan även laga majonnäsen som serverades med po'boy brödet, smakerna passar perfekt ihop med kräftorna. Kom ihåg att skölja kräftorna före tillredning. Det går bra att återanvända buljongen, dvs använda samma buljong för två-fyra satser.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi