Hoppa till huvudinnehåll

Pannkaka á la Kira

Pannkaka á la Kira
Pannkaka á la Kira Pannkaka á la Kira Bild: Shine Finland pannkaka á la kira

En smarrig pannkaka á la Kira.

Ingredienser

Anvisningar: 
  1. Smält smöret i en kastrull, låt svalna en stund
  2. Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en stor skål, blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt
  3. Vispa i mjölk och ägg. Blanda i smöret
  4. Låt degen stå i rumstemperatur i en halv timme
  5. Blanda om och häll i en smörad ugnsplåt och grädda i 200 grader i ca 30-40 minuter tills gyllene
  6. Låt vila i åtminstone 20 minuter före servering

Till servering: gräddskum och färska bär.

Tips:

Den här pannkakan är tunn, fet och smaskig!
Det går bra att laga smeten dagen före.
Du kan smaksätta smeten med kardemumma, kanel eller citronskal.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi