Hoppa till huvudinnehåll

Cacio e pepe

Pasta.
Cacio e pepe Pasta. Bild: Yle/Parad Media efter nio

Cacio e pepe betyder ost och peppar. En rätt som tillreds snabbt med torr spaghetti.

Ingredienser

Anvisningar: 

Cacio e pepe betyder ost och peppar och är en av världens enklaste och godaste pastarätter. Det viktiga är att man använder pecorino romano - en italiensk hårdost gjord på fårmjölk och att man kommer ihåg att spara en del av kokvattnet. Det är den som blir såsen i rätten tillsammans med den rivna osten.

Gör så här: Koka pastan i saltvatten tills den är al dente. Häll av pastan, men häll ca 1/2 dl av kokvattnet i en serveringsskål. Mal rikligt med svartpeppar över pastan och rör i den rivna Pecorino Romano-osten. Riv över lite extra ost och servera.

Recept: Saku Tuominen

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi