Hoppa till huvudinnehåll

Hotpot med tofu, nudlar och champinjoner

Hotpot med tofu
Hotpot med tofu och svampbuljong Hotpot med tofu Bild: Yle/Strömsö/Carina Ahlskog asiatisk mat

En mustig champinjonbuljong är basen i den här rätten med asiatiska toner. Silkeslen tofu och goda nudlar gör vår grönsakshotpot riktigt matig. Att den dessutom görs helt utan animaliska produkter gör den också len för magen.

Ingredienser

Anvisningar: 

Svampbuljong
Riv 400 g champinjon grovt på rivjärn. Skiva 1 bit ingefära, krossa vitlök och citrongräs. Lägg i en stor gryta med lock och täck med vatten. Tillsätt lite salt och limeblad. Ställ i ugn på 100 c i minst 8 h. Sila av och maksätt med soja.

Hotpot
Skär broccoli och sparris i grova bitar, strimla löken. Råstek med lite rapsolja och salt. Koka nudlar hastigt och fördela i 4 skålar. Toppa med grönsaker, tofu, koriander och sjögräskrydda. Slå varm svampbuljong över så att det täcker.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi