Hoppa till huvudinnehåll

Vårig stuvad kållåda

portion som innehåller bl.a. malet kött och kål
Kål med malet kött och örter portion som innehåller bl.a. malet kött och kål Bild: Yle/Parad Media antti heikkilä

Läkaren Antti Heikkilä gästade Efter nio och lagade hälsosam husmanskost med kål och färska örter.

Ingredienser

Anvisningar: 

Smält smöret i en varm stekpanna. Bryna det malda köttet i stekpannan på mellanvärme.

Skär upp den färska chilifukten och fräs den snabbt med köttet.

Skiva kålen grovt, fördela broccolins blommor och lägg med i stekpannan tillsammans med en halv deciliter vatten när köttet har fått färg.

Lägg till vitlöken, gurkmeja (pulver eller riven rot) och de färska örterna (koriander, timjan, mejram)

Rör om och låt mogna en stund, men inte för länge så att kålen blir överkokt och sladdrig.

Smaksätt vid behov med grovt havssalt och servera.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi