Hoppa till huvudinnehåll

Osso buco med grillad karaktär

En portion Osso buco med papardelle.
En portion Osso buco med papardelle. Bild: Yle/Carina Ahlskog osso buco

Paul lagar Osso buco som en somrig, lätt gryta. För karaktär grillas köttet på kolgrill innan långsam bräsering. Osso bucon serveras med nykokt papardelle, nyriven parmesan och en enkel tomatsallad.

Ingredienser

Anvisningar: 

Serveras med nykokt papardelle och riven parmesan reggiano.

Blanda alla ingredienser för vitvinsmarinaden. Låt stå i 15 min innan den används för marinering. Lägg ner nötläggen i en påse och slå på marinaden. Låt marinera minst en timme. Lyft upp nötläggen och spara marinaden.

Grilla skivorna runt om, gärna på kolgrill, och lägg i en ugnsfast form eller stekpanna. Slå på vitvinsmarinaden, tomat, krossade tomater, örter och olivolja. Täck med vatten och salta försiktigt. Låt bräsera under lock 1-2 h beroende på tjockleken på köttet - köttet ska släppa lätt från benet. Fyll på med vatten om det kokar torrt.

När köttet är klart, plocka köttet från benen och peta ur märgen. Blanda köttet och märgen med den silade tomatsåsen och smaka av med salt och peppar.

Tomatsallad
Blanda grovt skuren tomat, fint skuren röd lök, färska skurna örter, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Tomatsallad.
Tomatsallad. Tomatsallad. Bild: Yle/Carina Ahlskog tomatsallad

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi