Hoppa till huvudinnehåll

Blodpudding

Hans Välimäki gästar Efter nio och ger sig i kast med riktig, hederlig husmanskost: blodpudding

Ingredienser

Anvisningar: 

1. Skala och finhacka löken, vitlöken och äpplet. Skär baconet fint, bryn det i en stekpanna, tillsätt löken, vitlöken och äpplet och låt fräsa några minuter.

2. Blanda alla ingredienser i en skål och rör smeten jämn med en vispel. Krydda försiktigt med kryddor och örter.

3. Smörj en djup ugnsfast form och häll blandningen i den. Lämna smetens yta 1/3 från övre kanten.

4. Stek i varm 190 C ugn i cirka en timme, ta ut formen och låt puddingen svalna med en lätt tyngd på ytan.

5. Då puddingen svalnat, skär den i stora kuber och stek dem knapriga i smör.

6. Servera med stekt potatis och rårörda lingon kryddade med lite socker och färskriven pepparrot.

Kock: Hans Välimäki

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi