
Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör
Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör
Bild: Yle/Jyrki Karjalainen
Tänk dig en lugn sensommarkväll i Nagu skärgård, då du i solnedgången grillar hjortfilé som du serverar med bakpotatis och örtsmör. Det blir inte mycket bättre än så, Möjligtvis om du wokat kräftor innan.
Ingredienser
- 400 gram (g) hjortfilé
- 2 bakpotatis- gärna förkokt
- tomat
- lök
- vinäger
- olja
- smör
- färska örter
- salt
- peppar
Anvisningar:
utrustning: |
---|
popup grill |
aluminiumfolie |
instruktioner: |
---|
1. Skiva lök och tomat. Blanda med olja och vinäger, salta och peppra. |
2. Linda in den förkokta bakpotatisen i folien och lägg den på grillen. |
3. Blanda smör, örter, salt och peppar. |
4. Salta och peppra köttet. Grilla köttet till önskad stekgrad. Låt köttet vila en stund i aluminiumfolie. |
5. Servera köttet, tomat- och löksalladen och bakpotatisen med örtsmöret. |
tips på dricka: |
---|
fylligt rött vin (Faustino VII 2011) |
Den här rätten är en suverän huvudrätt, och till förrätt passar kräftor med en asiatisk touch utmärkt.
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi