Hoppa till huvudinnehåll

Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör

Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör
Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör Grillad hjort med bakpotatis och örtsmör Bild: Yle/Jyrki Karjalainen nagu skärgård

Tänk dig en lugn sensommarkväll i Nagu skärgård, då du i solnedgången grillar hjortfilé som du serverar med bakpotatis och örtsmör. Det blir inte mycket bättre än så, Möjligtvis om du wokat kräftor innan.

Ingredienser

Anvisningar: 
utrustning:
popup grill
aluminiumfolie
instruktioner:
1. Skiva lök och tomat. Blanda med olja och vinäger, salta och peppra.
2. Linda in den förkokta bakpotatisen i folien och lägg den på grillen.
3. Blanda smör, örter, salt och peppar.
4. Salta och peppra köttet. Grilla köttet till önskad stekgrad. Låt köttet vila en stund i aluminiumfolie.
5. Servera köttet, tomat- och löksalladen och bakpotatisen med örtsmöret.
tips på dricka:
fylligt rött vin (Faustino VII 2011)

Den här rätten är en suverän huvudrätt, och till förrätt passar kräftor med en asiatisk touch utmärkt.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi