Hoppa till huvudinnehåll

Kräftor med spin

Kräftor med spin
Kräftor med spin Kräftor med spin Bild: Yle/Åsa Svarvar nagu skärgård

Efter en kajaktur en varm och stilla sensommarkväll i Nagu skärgård kan kroppen vila och smaklökarna får ta över. De kommer att skutta av glädje då du som förrätt dukar upp kräftor med en asiatisk touch och som huvudrätt njuter av grillad hjortfilé och bakpotatis med örtsmör.

Ingredienser

Anvisningar: 
utrustning:
wokpanna
t ex popup grill att göra upp eld i
instruktioner:
1. Strimla chili, ingefära och vitlök.
2. Woka ihop alla ingredienser förutom kräftorna.
3. Tillsätt de väl avrunna kräftorna.
4. Rör runt medan kräftorna värms upp och servera med citron.
tips på dricka:
öl, en ale (Bukke Pral)

Den här rätten fungerar utmärkt som förrätt, och till huvudrätt rekommenderar vi grillad hjortfilé och bakpotatis med örtsmör.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi