Hoppa till huvudinnehåll

Quesadillas

En mexikansk, vegetarisk snabbrätt som passar i alla lägen. Lotten Lindborg-Suhonens recept har både fräschör och sting.

Ingredienser

Anvisningar: 

Använd gärna rester som ligger i kylskåpet till fyllningen. Skär allting i små bitar och blanda med osten som är viktig för att hålla ihop din quesadilla.

Värm en stekpanna till medelvärme. Lägg en tortilla i den torra pannan. Strö över ett centimeter tjockt lager fyllning.

Lämna ca två cm tomt runt kanten eftersom osten sprider sig när den smälter.

Lägg en till tortilla på fyllningen. Tryck lätt. Stek ca en till två minuter. Vänd quesadillan och stek den andra sidan lika länge.

Tortillan blir snart krispig och får fin färg. Lyft quesadillan på ett skärbräde och låt svalna litet.

Skär upp och servera med limeklyftor, körsbärstomater, örter och crème fraiche.

Kock: Lotten Lindborg-Suhonen

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi