Hoppa till huvudinnehåll

Rösti med stekt fläsk och rårörda lingon

Rösti med stekt fläsk och rårörda lingon
Rösti med stekt fläsk och rårörda lingon Rösti med stekt fläsk och rårörda lingon Bild: Yle/Åsa Svarvar skuleberget

En ganska så enkel maträtt där smakerna sätter sig precis på rätt ställe. Efter en vandring smakar det extra gott, men visst passar det bra på köksbordet en helt vanlig vardag också. Vi tillagade maträtten uppe på Skuleberget. Toppen!

Ingredienser

Anvisningar: 
utrustning:
stekpanna
öppen eld
rivjärn
instruktioner:
1. Blanda lingon och socker i en skål, rör tills sockret löst sig.
2. Koka potatisen, låt svalna något, skala och riv på rivjärnets grova sida.
3. Blanda i ett ägg, salt och peppar och blanda ihop.
4. Värm stekpannan, klicka i smör och lite olja.
5. Lägg ner potatisröra i pannan, forma till en kaka.
6. Stek på båda sidorna tills potatiskakan blir knaprig och gyllenbrun.
7. Lägg upp på tallrik.
8. Stek fläsket knaprigt, gärna i lite mer smör.
9. Lägg fläsket på röstin, häll på lite av stekfettet.
10. Servera med de rårörda lingonen.
tips!
Förbered utflykten genom att koka potatisen hemma!
tips på dricka:
öl, ljus lager (Staropramen)

Varför inte satsa på en surströmmingsklämma som förrätt?

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi