Hoppa till huvudinnehåll

Aubergine med vildris och tät tomatkräm

Bakad aubergine med ris och röd quinoa
Bakad aubergine med ris och röd quinoa Bild: Yle/Strömsö/Carina Ahlskog tomatkräm

Aubergine drar åt sej smak av annat och blir en fantastiskt smakrik grönsak när man späckar den med örter. Vi använder salvia som smaksättare och tillsammans med kryddigt ris och en fyllig tomatsås är auberginen en höjdare i höst.

Ingredienser

Anvisningar: 

Dela auberginen i halvor. Snitta och späcka snitten med salviablad. Salta snittytorna och stek i olja tills gyllene. Tillsätt en klick smör och ställ in i ugnen. Baka i 175 grader 10-15 minuter eller tills en innertemperatur på 93 grader.

Hetta upp en stekpanna med lite olja. Svetta finhackad lök och vitlök, vildris och quinoa. Tillsätt mortlad fänkål, muskot och spiskummin och lite salt. Slå på vatten så det täcker och låt sjuda under lock tills ris och quinoa är klara, ca 15-20 minuter. Fyll på med mer vatten vid behov.

Servera aubergine med mixad tomatkräm, se recept: Pauls goda tomatsås. Toppa med risblandning, grekisk yoghurt och ev grovhackad rökt mandel.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet