Hoppa till huvudinnehåll

Biskvi med lagerbladskräm och syrliga bär

Mandelbiskvibotten toppad med lagerbladskräm, vinbär och krusbär
Mandelbiskvibotten toppad med lagerbladskräm, vinbär och krusbär Bild: Yle/Strömsö/Carina Ahlskog mandelbiskvi

Något gott till kaffet? Gör en söt mandelbiskvi och toppa med en kryddig kräm och syrliga bär ur frysen. Att den här biskvin är glutenfri och dessutom lätt kan göras laktosfri gör ju den bara bättre.

Ingredienser

Anvisningar: 

Sikta florsocker och mandelmjöl i en bunke. Vispa äggvita till dubbel mängd, tillsätt strösocker och vispa styv. Blanda försiktigt med mandel och florsocker.

Spritsa ut på bakplåtspapper och låt torka i rumstemperatur i 15 min. Baka på varm plåt i uppvärmd ugn i 180 C tills biskvibottnarna är fasta och släpper från pappret, ca 5-8 minuter.

Sjud mjölken med lagerblad, låt dra och svalna. Lyft lagerbladen. Vispa ihop äggula, socker och majsstärkelse till en slät kräm, tillsätt mjölken. Sjud försiktigt upp under omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna, rör ner den vispade grädden.

Spritsa lagerbladskräm på biskvibottnarna och toppa med bär, florsocker och mynta.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi

Mer från programmet