
Ängamat
Ängamat
Bild: Yle/Jyrki Karjalainen
Efter att ha ätit en robust måltid med exempelvis Pulled Lamb passar det bra med Änglamat som efterrätt. Grädde, hallonsylt och pepparkakor värmer i alla fall själen medan du ser solen gå ner över Yttre Oslofjorden.
Ingredienser
- 2 deciliter (dl) vispgrädde
- vaniljsocker
- 1 deciliter (dl) sylt- t ex hallon
- 2 deciliter (dl) kaksmulor- t ex pepparkakor
Anvisningar:
utrustning: |
---|
gräddvispningsgrejer |
instruktioner: |
---|
1. Smaksätt grädden med vaniljsocker och vispa den. |
2. Varva grädde, sylt och kaksmulor i skålar. |
3. Servera genast. |
tips på dricka: |
---|
kaffe |
Är du hungig, så gör exempelvis en robust måltid med Pulled Lamb som huvudrätt.
Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi