Hoppa till huvudinnehåll

Pulled Lamb med tortilla

Pulled lamb tortilla
Pulled lamb tortilla Pulled lamb tortilla Bild: Yle/Jyrki Karjalainen maerrapanna

Lamm och får är rätt typiskt för Norge på hösten. Ge det en liten twist genom att laga Pulled Lamb och servera det som en tortilla. En ordentlig färd på terrängcykel är den perfekta kryddan, speciellt om du har ett ställe som Mærrapanna som slutdestination.

Ingredienser

Anvisningar: 
utrustning:
1 stekpanna
tryckkokare
fältkök
instruktioner:
1. Fräs på lammet i en stekpanna på hög värme så att den får fin stekyta.
2. Lägg ner köttet och de tärnade grönsakerna i tryckkokaren.
3. Salta och peppra, och tillsätt en buljongtärning.
4. Fyll på med root beer och bbq-sås.
5. Koka på högsta tryck ca 40 minuter.
6. Plocka upp köttet och dra isär med gafflar, eller skär med kniv, till strimlor.
7. Montera ihop sallad, chilisås, pulled lamb och majstortilla.
tips på dricka:
öl, en ale (Ridgeway IPA)

Avsluta gärna måltiden med Änglamat som efterrätt.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi