Hoppa till huvudinnehåll

Ripfilé med hjortronchutney

Ripfilé med hjortronchutney
Ripfilé med hjortronchutney Ripfilé med hjortronchutney Bild: Yle/Jyrki Karjalainen abisko

En vandring i Abisko innehåller höga fjäll, fascinerande kanjoner och vackra vyer som man aldrig blir mätt på. För den mättande känslan dukar vi upp ripfilé med hjortronchutney. Vilt i kombination med både sötma och lite styrka. En dag i svenska fjällen blir inte bättre.

Ingredienser

Anvisningar: 
utrustning:
1 stekpanna
öppen eld
1 kastrull
fältkök
aluminiumfolie
instruktioner:
1. Hacka schalottenlöken och chilin.
2. Fräs löken och chilin i olja.
3. Tillsätt socker, vinäger och nejlikor.
4. Koka upp och tillsätt hjortronen.
5. Dra åt sidan och låt kallna.
6. Stek ripfiléerna i smör. Salta och peppra. Kom ihåg att ripa är vilt och bör inte genomstekas.
7. Lägg ripfiléerna i aluminiumfolie och låt vila.
8. Servera med chutney.
tips på dricka:
fylligt rött vin (El Tesoro Monastrell 2013)

Låt ripan vara förrätt och stek älgfärsbiffar med skogssvampsås och saltrostad mandelpotatis som huvudrätt.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi