Hoppa till huvudinnehåll

Potatisscones med smörstekta kantareller

Potatisscones med kantareller
Potatisscones med kantareller Potatisscones med kantareller Bild: Yle/Åsa Svarvar natur så in i norden

På hösten skall man njuta av det som skogen och havet bjuder på. Stanna till på en sandstrand och tillred potatisscones med smörstekta kantareller över öppen eld. Fungerar utmärkt som en måltid i sig, men är även lämplig som förrätt.

Ingredienser

Anvisningar: 
utrustning:
1-2 stekpannor
öppen eld eller fältkök
tips!
Förbered utflykten genom att koka potatisen hemma!
instruktioner:
1. Koka potatisen, skala och låt svalna.
2. Mosa potatisen, blanda i de torra ingredienserna
3. Blanda i mjölk, lite i taget, till lämplig konsistens
4. Knåda ihop degen tills den blir smidig
5. Dela upp degen i exempelvis fyra delar, forma delarna till bollar och tryck ut dem till kakor, ungefär ½ cm tjocka
6. Stek ca 4 minuter per sida i rikligt med smör
7. Stek kantarellerna i rikligt med smör
8. Servera sconesen varma med smörfrästa kantareller
tips på dricka:
torrt vitt vin (Sanvigilio Valdadige Chardonnay)

Potatisscones passar utmäkt som förrätt, och huvudrätten kan mycket väl bestå av gädda i lergryta på en bädd av vårlök och sparris.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi