Hoppa till huvudinnehåll

Mjölkpocherad ekologisk kyckling

En portion mjölkpocherad kyckling
En portion mjölkpocherad kyckling Bild: Yle/Carina Ahlskog dijonsenap

En försiktig tillagning ger bäst resultat för ekologisk kyckling. Den blir mjäll och saftig och smaken förstärks när man utgår från en hel fågel och låter skrovet koka med i mjölken.

Ingredienser

Anvisningar: 

Stycka kyckling i bröst och lår. Skär ur ben. Dra skinnet och lägg på plåt, pensla med 1 msk smält smör. Smaka av med salt och stek i ugn i 160 c tills krispigt och gyllene, ca 15 minuter. Ta ut och hacka till krydda.

Skölj skrovet noggrannt. Lägg bröstkött, lårkött och skrov i ugnsfast form och täck med mjölk. Lägg i några dragon- och oreganokvistar, tillsätt salt och peppar. Täck med bakpapper och baka i ugn ca 30 minuter på 120 c till en innertemp på 62-64 grader.

Sila vätskan och koka upp med grädde. Red av med majsstärkelse. Smaka av med dijon, salt och peppar. Plocka och skiva kycklingen, häll sås över. Strö över resterande plockade örter och kycklingskinn.

Servera med nykokta valfria rotsaker och korngryn (koktid ca 30 min)

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi