Hoppa till huvudinnehåll

Eget knäckebröd med lokala ostar

Eget knäckebröd med lokala ostar
Eget knäckebröd med lokala ostar Eget knäckebröd med lokala ostar Bild: Yle/Åsa Svarvar inlandsbanan

Dressinens gnisslande och dunkande längs inlandsbanan byts snabbt ut till fågelsång och en lugn stund vid lägerelden då du steker ditt egna knäckebröd och serverar med lokala ostar. Huvudrätten, vinkokt höna, tillreder du enklast i tryckkokare, som faktiskt för tankarna till ånglokomotivens dagar då ventilen pyser och visslar. Tag plats!

Ingredienser

Anvisningar: 
utrustning:
1 stekpanna
öppen eld
eventuellt kavel
instruktioner:
1. Blanda husk med 1 msk vatten och låt blandningen svälla några minuter.
2. Blanda ihop de torra ingredienserna, tillsätt resten av vattnet och huskblandningen.
3. Knåda till en deg.
4. Dela degen i två delar och kavla ut till tunna bröd. Ju tunnare desto bättre.
5. Grädda i torr varm stekpanna.
6. Låt svalna och servera med lokala ostar.
tips på dricka:
kryddigt rött vin (Crozes-Hermitage Les Launes)

Ät knäckebrödet som förätt och tillred vinkokt höna som huvudrätt!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi