Hoppa till huvudinnehåll

Marockanska inlagda citroner

En burk med marockanska inlagda citroner
En burk med marockanska inlagda citroner Bild: Yle/Carina Ahlskog inläggning

Marockanska citroner är citroner inlagda med salt. Vi gör en aningen mjukare variant som blir en god och frisk krydda till en mängd olika rätter. Men det gäller att vara ute i god tid - den här burken ska nämligen stå en hel månad innan man öppnar och smakar!

Ingredienser

Anvisningar: 

Picka 10 citroner och lägg i en 1 l glasburk med patentlock. Tillsätt salt och socker. Pressa 7 citroner till 3 dl citronsaft och tillsätt saft och vatten, totalt 5 dl vätska, så det täcker citronerna i burken. Stäng locket, vänd några gånger så salt och socker löser sej. Låt stå i kylskåp 1 månad.

Gjord av

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi