Hoppa till huvudinnehåll

Moules marinières

Moules marinières
Moules marinières Moules marinières Bild: Yle/Åsa Svarvar kosterhavet

Den svenska västkusten och Koster är rätt plats om man vill njuta av havets läckerheter. En middag för två med klassiska Moules Marinières som förrätt och till huvudrätt stekt makrill med gräddslungad spenat, tillredd i vackert kvällsljus på Nordkosterns högsta punkt.

Ingredienser

Anvisningar: 
utrustning:
Kelly Kettle eller fältkök med större kastrull
Snäckor och höstlöv på sandstrand på Sydkoster
Snäckor och höstlöv på sandstrand på Sydkoster Bild: Yle/Åsa Svarvar kosterhavet
instruktioner:
1. Skär grönsakerna i ½ cm stora bitar.
2. Fräs på grönsakerna i oljan.
3. Fyll på med musslorna, vinet, grädden och kryddorna.
4. Sätt på ett lock och låt koka tills musslorna öppnar sig.
5. De musslor som inte öppnar sig kastas.
6. Strö över den hackade persiljan.
7. Servera rykande varm.
tips på dricka:
torrt vitt vin (Château de la Jaubertie)

Är du ännu hungrig, gör stekt makrill med gräddslungad spenat till huvudrätt och bli mätt!

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi