Hoppa till huvudinnehåll

Stekt makrill med gräddslungad spenat

Stekt makrill med gräddslungad spenat
Stekt makrill med gräddslungad spenat Stekt makrill med gräddslungad spenat Bild: Yle/Henric Öhman kosterhavet

Den svenska västkusten och Koster är rätt plats om man vill njuta av havets läckerheter. En middag för två med klassiska Moules Marinières som förrätt och till huvudrätt stekt makrill med gräddslungad spenat, tillredd i vackert kvällsljus på Nordkosterns högsta punkt.

Ingredienser

utrustning:
1-2 stekpannor
1 kastrull
fältkök
instruktioner:
1. Koka potatisen i saltat vatten med ett knippe dill.
2. Koka ihop grädde, fiskfond, vin, salt och peppar.
3. Red vid behov av såsen med maizenamjöl.
4. Stek makrillfiléerna i smör, salta och peppra dem.
5. När makrillen är klar, blanda ner spenaten i såsen, låt den koka upp.
6. Servera med citron och kokt potatis.
tips!
Använd spadet från Moules marinières som grund för din sås, ifall du gjorde som vi och serverade den som förrätt.
tips på dricka:
torrt vitt vin (Natura Chardonnay)

Vill du lyxa till middagen, så tillred klassiska Moules Marinières som förrätt, och ät makrillen som huvudrätt.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi