Hoppa till huvudinnehåll

Flamberade pilgrimsmusslor

Smörstekta pilgrimsmusslor med konjak och sparris
Smörstekta pilgrimsmusslor med konjak och sparris Smörstekta pilgrimsmusslor med konjak och sparris Bild: Yle/Åsa Svarvar brosmetind

Om du befinner dig vid Sessøyfjorden uppe på berget Brosmetind så kan vi rekommendera en middag med pilgrimsmusslor med sparris och konjaksås till förrätt och som huvudrätt stekt hälleflundra med blomkålsstamp. Maten fungerar utmärkt på andra ställen också.

Ingredienser

Anvisningar: 
utrustning:
1 stekpanna
fältkök
instruktioner:
1. Stek pilgrimsmusslorna i smör på båda sidorna.
2. Fyll på med sparrisen. Häll på konjaken och flambera av.
3. Låt brinna ut och lyft upp musslorna.
4. Häll i grädde och fiskfond. Låt koka, smaka av.
5. Häll över såsen på musslorna och servera.
tips på dricka:
mycket torrt mousserande vin (Nicolas Feuillatte Réserve Brut)

Duka gärna upp pilgrimsmusslorna som förrätt och gör stekt hälleflundra med blomkålsstamp till huvudrätt.

Respons på innehållet i recepten kan skickas till svenska@yle.fi